Naleśniki z mlekiem kokosowym
Zobacz także: Naleśniki na sposób francuski
Składniki
- 2 jaja
- 2 łyżki stołowe roztopionego oleju kokosowego albo masła
- 1/4 łyżeczki aromatu kokosowego albo wanilii
- 1/3 szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1/8 łyżeczki soli
- 3 łyżki stołowe przesianej mąki kokosowej
- 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie
Zmiksuj jaja, olej, aromat kokosowy albo wanilię, mleczko kokosowe, cukier i sól. Zmieszaj mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i połącz wszystkie składniki, ubijając dokładnie ciasto. Podgrzej na patelni 1 łyżkę stołową oleju kokosowego. Wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię ciasto, tworząc naleśniczki o średnicy około 6-7,5cm. Wystarczy na około 8-10 naleśniczków.
Zobacz także: Kokos - doskonały przy alergiach pokarmowych
Fragment książki Cud mąki kokosowej. Zdrowa alternatywa dla pszenicy. Wydawnictwo Studio Astropsychologii. Tytuł, lid i niektóre śródtytuły pochodzą od redakcji. Publikacja za zgodą wydawcy.