Przygotowanie 40 min * duszenie 10 min * 1 porcja – ok. 385 kcal
Składniki na 4 porcje:
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 kg kwaśnych jabłek
- sok z 1/2 cytryny
- cynamon
- cukier do smaku
- cukier puder do posypania
- sól
Sposób wykonania:
1. Z mąki, mleka, jajek, oleju i soli rozmieszaj ciasto (odstaw na 20 min). Usmaż naleśniki.
2. Jabłka obierz, pokrój na kawałki. Wsyp do rondelka, skrop sokiem, duś, aż zaczną się rozpadać. Dopraw cynamonem i cukrem.
3. Musem smaruj naleśniki, złóż, oprósz cukrem pudrem.
Smakowite desery - forum >>

Naleśniki z delikatnym musem jabłkowym
Puszyste naleśniki warto zapiec ze śmietanką