Nadzienie do wafli

Podgrzać margarynę, aż do rozpuszczenia. Ubić jajka z cukrem i wlać margarynę oraz wsypać kakao. Do wymieszanej masy dodać aromat i bakalie. Na koniec mieszając wsypywać rozkruszone herbatniki lub wafle do chwili zgęstnienia masy.
/ 17.10.2007 15:58

Składniki
1 szkl. cukru,
3 jaja,
2 - 3 łyżki kakao,
1 kostka margaryny,
aromat migdałowy,
bakalie:
rodzynki,
migdały,
orzechy,
mak,
wiórki kokosowe,
rozpuszczone herbatniki lub wafle.

Sposób przygotowania
Podgrzać margarynę, aż do rozpuszczenia. Ubić jajka z cukrem i wlać margarynę oraz wsypać kakao. Do wymieszanej masy dodać aromat i bakalie. Na koniec mieszając wsypywać rozkruszone herbatniki lub wafle do chwili zgęstnienia masy.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/30.06.2009 19:35
pysznie szybko tanio . ploecam