POLECAMY

Mus z kaszy manny

„Sroczka wiedziała, co robi, a jej sroczęta pewnie wyrosły na silne i zdrowe ptaszęta”.

„Sroczka wiedziała, co robi, a jej sroczęta pewnie wyrosły na silne i zdrowe ptaszęta”.


Mus z kaszy manny

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:


Etapy przygotowania

Zalej mannę szklanką zimnego mleka. Wymieszaj i odstaw, aby kasza napęczniała. Resztę mleka (2 szklanki) zagotuj ze szczyptą soli. Do gotującego się mleka powoli wlewaj mleko z manną i gotuj dalej na małym ogniu. Cały czas mieszaj, by nie utworzyły się grudki. Na koniec gotowania dodaj cukier. Następnie garnek zdejmij z ognia, dodaj przecier owocowy. Cały „zestaw” ubij mikserem. Gdy kasza będzie już puszysta przełóż ją do miseczek. Po ostygnięciu przystrój surowymi owocami lub konfiturą.

Smacznego!



Celina Fręczko
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)