Mus czekoladowo-kokosowy

Przepis poleca Marcin Sasin, zastępca szefa kuchni warszawskiego hotelu Sheraton
Składniki:
- 0,3 l mleka kokosowego
- 2 g agaru
- laska cynamonu
- 3 dkg cukru trzcinowego
- 15 dkg gorzkiej czekolady
- 0,3 l mleka 3,2%
- 10 dkg pistacji
- 10 dkg orzechów nerkowca
- owoce

Sposób wykonania:
1. Zagotować mleko kokosowe z cynamonem i cukrem trzcinowym. Ostudzić. Wymieszać z agarem.

2. Przelać do foremki wyłożonej folią spożywczą do 3/4 wysokości.

3. Doprowadzić do wrzenia mleko 3,2% i połączyć z czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Dodać posiekane orzechy i pistacje i wlać
do formy z mlekiem kokosowym.

4. Wstawić do lodówki na trzy godziny.

5. Posypać posiekanymi pistacjami i pokroić na plastry. Podawać z owocami.

Wasze ulubione desery - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)