Muffinki migdałowo-brzoskwiniowe

Przepis na słodki deser, który skusi każdego!
/ 12.03.2014 14:38

Pulchne babeczki wzbogacone smakiem migdałów i brzoskwini - pycha!

Muffiny z migdałami i brzoskwinią

fot. serwis prasowy Crispy Natural

Składniki na muffiny z migdałami i brzoskwinią (12 sztuk):

  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • łyżka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • duże jajko
  • szklanka mleka, jogurtu naturalnego lub kefiru
  • 0,5 szklanki oleju roślinnego lub oliwy
  • 100 g suszonych brzoskwiń
  • 100 g migdałów

Sposób przygotowania muffinów:

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C i przygotuj wyłożone papilotkami foremki.

2. Przygotuj dwie miski.

3. W pierwszej misce: przesiej mąkę przez sito, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól.

4. W drugiej misce: roztrzep jajka i dodaj pozostałe składniki mokre.

5. Wymieszane składniki mokre przelej do miseczki ze składnikami suchymi.

6. Całość delikatnie wymieszaj, dodając do tego pokruszone, suszone brzoskwinie oraz 100 g migdałów.

7. Ciasto nakładaj do foremek na 3/4 ich wysokości.

8. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut.

Na podstawie materiałów prasowych Crispy Natural

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)