Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

Przepyszne danie na gorące letnie dni! Wypróbuj nasz przepis!
/ 31.07.2014 11:20

Makaron w połączeniu z musem ze świeżych owoców to świetny pomysł na pyszne danie na lato. Tym razem prezentujemy owocową inspirację idealną na obiad - makaron z musem truskawkowym i bitą śmietaną!

Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

fot. art. pras. Międzybrodzkie Makarony

Składniki:

  • makaron świderki (np. Międzybrodzki) - 250 g
  • świeże lub mrożone truskawki - 1 kg
  • słodka śmietanka 36% - 0,5 l
  • cukier (do smaku)
  • świeża mięta

Sposób przygotowania:

  1. 1. Gotujemy makaron.
  2. 2. Miksujemy truskawki.
  3. 3. Ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem.
  4. 4. Ugotowany makaron polewamy musem truskawkowym. Na wierzch kładziemy ubitą śmietankę.
  5. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty.

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)