Lody malinowe z jagodami - przepis składniki i przygotowanie

Owocowa ochłoda!
/ 15.07.2014 09:35
DRUKUJ PRZEPIS
Lody malinowe z jagodami - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 335 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag malin
  • 30 dag jagód
  • szklanka cukru pudru
  • szklanka kremówki
  • 4 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na lody malinowe z jagodami!

  1. Maliny zmiksuj z połową cukru i połową soku z cytryny.
  2. Jagody zmiksuj z resztu cukru i soku.
  3. Zimną kremówkę ubij na sztywno, po połowie dodaj do musów.
  4. Średnią keksówkę wyłóż folią spożywczą, nałóż masę jagodową i malinową.
  5. Foremkę przykryj folią i zamrażaj 6 godz.
  6. Blok wyjmij z folii i pokrój na porcje.

Przepis z "Pani domu"



Zobacz inne przepisy na letnie desery:

DRUKUJ PRZEPIS