Kulki z kokosami

Dziś danie nad daniami to znaczy kulki z kokosami. Po 12 miesiącu.
/ 09.06.2011 09:51

Dziś danie nad daniami to znaczy kulki z kokosami. Po 12 miesiącu.

Kulki z kokosami

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

 

  • ¾ szklanki wiórków kokosowych,

  • 10 dag masła,
  • cukier puder,
  • 1 łyżka sezamu,
  • ½ szklanki płatków owsianych,
  • 10 dag nasion amarantusa,
  • 3 łyżki mleka w proszku.

Etapy przygotowania:
Nasiona amarantusa gotuj przez 15 minut (ilość wody potrójna). Na patelni upraż płatki owsiane, sezam i ½ ilości wiórków kokosowych. Masło połącz z cukrem pudrem (2 łyżki). Zmiksuj to. Do zmiksowanego masła dodaj amarantu, mleko, płatki i wiórki. Wyrób „ciasto” i zrób kulki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec obtocz w wiórkach kokosowych. Możesz upiec kulki w temperaturze 180 stopni C. przez 15 minut.

Smacznego!