POLECAMY

Kolorowe babeczki z galaretką

Zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odkładamy do lodówki na dwie godziny. Następnie cienko wałkujemy i wykrawamy kółka wielkości otworów foremek do babeczek.

Składniki

  • 5 żółtek
  • 200 g margaryny
  • 2,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka rozpuszczonej czekolady
  • rozpuszczona, tężejąca galaretka
  • kilka żelków

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odkładamy do lodówki na dwie godziny. Następnie cienko wałkujemy i wykrawamy kółka wielkości otworów foremek do babeczek. Foremki smarujemy margaryną i wykładamy kółkami ciasta. Pieczemy na lekko brązowy kolor. Po upieczeniu wyjmujemy z foremek. W środku smarujemy babeczki rozpuszczoną czekoladą.

Babeczki napełniamy tężejącą galaretką i w środek delikatnie wkładamy żelka. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki. Posypujemy kolorową posypką cukrową

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)