Kiwi

Upiec biszkopt i przekroić na połowę. W ½ szkl. mleka rozpuścić 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującej wody. Gdy masa zgęstnieje dodać 1 galaretkę i wymieszać. Na połówkę biszkopta rozłożyć pokrojone owoce (np. kiwi, mandarynki, itp.). Przekładać biszkopt masą dobrze ciepłą na wierzch dać lukier lub galaretkę.
/ 12.06.2007 16:39

Składniki
Ciasto:
6 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
1 szkl wody
1 szkl cukru
cukier waniliowy
sok z jednej cytryny
½ kostki margaryny

Sposób przygotowania
Upiec biszkopt i przekroić na połowę.

W ½ szkl. mleka rozpuścić 2 łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującej wody. Gdy masa zgęstnieje dodać 1 galaretkę i wymieszać.

Na połówkę biszkopta rozłożyć pokrojone owoce (np. kiwi, mandarynki, itp.). Przekładać biszkopt masą dobrze ciepłą na wierzch dać lukier lub galaretkę.