Jabłecznik z budyniem

Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, na to jabłka pokrojone w plasterki, bądź posmarować musem. Następnie wylać gorący budyń i drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń.
/ 06.08.2018 12:49

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 budynie śmietankowe
  • jabłka (lub mus jabłkowy)

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, na to jabłka pokrojone w plasterki, bądź posmarować musem.

Następnie wylać gorący budyń i drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń.

Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.