Galaretka z owocami fot. Adobe Stock

Jak zrobić galaretkę z owocami?

Z galaretki można też zrobić pyszną piankę. Tężejącą galaretkę miksuj 10 min na najwyższych obrotach, aż zmieni się w mus. Dodaj owoce i rozlej do pucharków.
/ 06.07.2018 14:13
Galaretka z owocami fot. Adobe Stock

Przygotowanie 20 min


Składniki na 4 porcje:
  • 3 kolorowe galaretki
  • nektarynka
  • brzoskwinia
  • 3 łyżki malin
  • 3 łyżki borówek amerykańskich
  • 1/2 szklanki kremówki 30-proc.
  • wiórki czekoladowe do posypania

Sposób wykonania:
1. Każdą z galaretek rozpuść w 1,5 szklanki gorącej (nie gotuj) wody, odstaw do ostudzenia. Brzoskwinię i nektarynkę sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Maliny i borówki opłucz, osusz.


2. Do czerwonej galaretki dodaj borówkę, do żółtej malinę, a do zielonej brzoskwinię i nektarynkę. Do pucharków wlej jeden rodzaj galaretki, a gdy zastygnie, wlej kolejną. Odstaw do lodówki na 3 godziny.

3. Przed podaniem udekoruj deser ubitą kremówką i wiórkami czekoladowymi.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)