Miętowe orzeźwienie

Przełóż galaretkę na płytkie talerzyki, udekoruj listkami mięty
Galaretka cytrynowa na letnie upały fot. Fotolia

Porcja 75 kcal.
Dla 4 osób

Składniki na orzeźwiający deser z galaretki, jabłek i mięty:

  • dojrzałe jabłko
  • galaretka cytrynowa
  • cytryna
  • kilka listków świeżej mięty

Sposób przygotowania orzeźwiającego deseru z galaretki, jabłek i mięty:


  1. Jabłko umyj, nie obierając ze skórki pokrój na cienkie kawałki, skrop sokiem z połowy cytryny, żeby miąższ nie ściemniał. Drugą połowę cytryny pokrój na plasterki, ułóż je na dnie miseczek, rozłóż na nich kawałki jabłka.
  2. Rozpuść galaretkę cytrynową w 1/2 l gorącej wody. Gdy przestygnie, wlej do miseczek, wstaw do lodówki, żeby deser stężał.
  3. Przełóż galaretkę na płytkie talerzyki, udekoruj listkami mięty.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)