Deser ryżowy

Żółtka ubić. Ryż starannie opłukać i osączyć. Wymieszać z nim pozostałe składniki, wlać wszystko do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Wstawić do słabo nagrzanego piekarnika i piec przez 2.5 h, kilkakrotnie mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno.
/ 17.10.2007 13:43

Składniki
0.5 szkl ryżu,
1 łyżeczka cynamonu,
0.5 szkl cukru,
4 szkl mleka,
2 żółtka,
0.5 szkl rodzynków.

Sposób przygotowania
Żółtka ubić. Ryż starannie opłukać i osączyć. Wymieszać z nim pozostałe składniki, wlać wszystko do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Wstawić do słabo nagrzanego piekarnika i piec przez 2.5 h, kilkakrotnie mieszając. Podawać na gorąco lub na zimno.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)