Deser lodowy z marakują i prażonymi migdalami

Migdały prażymy na suchej patelni, na małym ogniu ok. 4-5 minut aż do uzyskania złotej barwy. Równocześnie marakuje przecinamy na pół i drążymy cząstki owoców łyżeczką...
/ 13.05.2008 13:16

Składniki
Lody o smaku czekolady Milki
3 marakuje (inaczej Passion Fruit)
Garść migdałów prażonych


Sposób przygotowania
Migdały prażymy na suchej patelni, na małym ogniu ok. 4-5 minut aż do uzyskania złotej barwy. Równocześnie marakuje przecinamy na pół i drążymy cząstki owoców łyżeczką. Połowę miąższu umieszczamy na dnie pucharka, po czym nakładamy na nią lody. Drugą częścią miąższu polewamy lody i posypujemy ciepłymi jeszcze migdałami.

Kwaskowaty smak owoców marakuji powinien łagodzić słodki smak lodów.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)