Czy wiesz jak zrobić paluszki biszkoptowe z migdałami?

Składniki: jajka, cukier puder, mąka, skórka cytrynowa, migdały, cukier, cukier waniliowy, masło

Migdały pokrajać w paski, wymieszać z cukrem. Wybić jaja ze skorupek i utrzeć starannie z cukrem, dodając po trochu mąkę, ucierać 20 min, na końcu wymieszać ze skórką cytrynową.

Posmarować masłem małą blaszkę, na blaszkę wylać ciasto warstwą grubą — l—1.5 cm. Powierzchnię ciasta posypać równomiernie migdałami z cukrem, wstawić do gorącego piekarnika i upiec na kolor złoty (ok. 30 min.).

Ciasto natychmiast po upieczeniu oprószyć cukrem waniliowym i krajać ostrym nożem paluszki na l cm szerokości i 5—7 cm długie. Paluszki wykładać póki cieple i studzić ułożone płasko na stolnicy.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)