Czy wiesz jak zrobić leguminę z sera?

Składniki: twarożek homogenizowany, mleko, śmietanka kremowa, jajka, cukier, cukier waniliowy, skórka pomarańczowa, rodzynki, dżem
Czy wiesz jak zrobić leguminę z sera?

Jaja umyć, rozbić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z częścią cukru i cukrem waniliowym. Ser rozetrzeć z mlekiem lub śmietanką, dodać do utartych żółtek, dokładnie wymieszać. dodać pokrajaną skórkę pomarańczową i rodzynki.

Białka jaj ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę, wymieszać z masą serową. Gotową leguminę z sera przełożyć do salaterki.

Leguminę z sera można także przygotować za pomocą miksera. Do miksera włożyć ser, mleko, wybite jaja i cukier. Miksować na puszystą masę. Dodać bakalie i wymieszać łyżką.

Zobacz także: Melszpejz.

Tagi: ser, deser, słodki
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)