Czy wiesz jak zrobić Alskę na gorąco?

Czy wiesz jak zrobić Alskę na gorąco?

SKŁADNIKI: krążek biszkoptowy o średnicy 20 cm, 40-50 dag lodów waniliowych, 25 dag świeżych owoców (truskawek, malin, borówek amerykańskich), białka 3 jaja, 15 dag cukru pudru
/ 10.09.2010 14:02
Czy wiesz jak zrobić Alskę na gorąco?

Białka ubić na sztywno i, ciągle ubijając, dodawać trochu cukier puder.

Krążek biszkoptowy umieścić na płaskim żaroodpornym talerzu, na środku położyć lody, a dookoła owoce;deser przykryć pianą z białek.

Talerz wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 C ( górna półka) na 5 min. Piana powinna być zrumieniona,a lody ZIMNE!!! Podawać natychmiast.

Zobacz także: Biszkopt.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)