Czy wiesz jak przygotować tort z orzechów laskowych?

Składniki: 250 g mielonych orzechów laskowych, 150 g margaryny, 250 g cukru pudru, 3 łyżki mąki, 50 g miodu, 9 jaj, 2 opakowania cukru waniliowego, 1 cytryna
/ 29.08.2010 17:52

Do roztartej margaryny dodać 7 żółtek, 250 g cukru pudru, 250 orzechów, 2 torebki cukru waniliowego, sok i startą skórkę z cytryny.

Masę starannie utrzeć następnie wymieszać z pianą z 7 jajek i dodać 3 łyżki mąki.

Jednolitą masę wyłożyć do tortownicy i upiec w 180 stopniach przez około 30 min.

Piana: 2 białka ubić na sztywno i dodać 50 g miodu. Tort posmarować i przybrać masą z białek.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)