Czy wiesz jak przygotować tort kawowy?

Składniki: 280 g masła, 140 g orzechów włoskich, 140 g cukru, 12 jaj, 6 łyżek cukru, 3 łyżki naparu z kawy, 1 łyżka mielonej kawy, 1/6 tabliczki czekolady.
/ 29.08.2010 18:33

Ubić pianę z 6 białek i 140 g cukru. Sztywną pianę wymieszać z 6 żółtkami, mielonymi orzechami, utartą czekoladą i łyżką mielonej kawy.

Ciasto upiec i przekroić na dwie części.

Krem: 6 żółtek utrzeć z 6 łyżkami cukru, dodać 3 łyżki naparu z kawy i ubić na parzę, aż do zgęstnięcia. Schłodzoną masę połączyć z utartym na pianę masłem. Tort przełożyć kremem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)