Czy wiesz jak przygotować tartę gruszkową?

Potrzebujesz na ciasto: 2 szklanki mąki, kostkę masła oraz cukier puder i 4 łyżki wody. Na krem: owoce, szklankę kwaśnej śmietany, pół kg twarogu oraz cukier puder.
Czy wiesz jak przygotować tartę gruszkową?

Przygotuj ciasto: utrzyj masło z cukrem, dodaj wodę. Zagnieć wszystko i włóż do lodówki. Po wyjęciu uformuj okrągły placek i wyłóż go do formy. Piecz przez 10 minut w piekarniku.

W międzyczasie przygotuj krem: zmiksuj twaróg ze śmietaną i cukrem pudrem. Do gładkiej masy dodaj sok z cytryny i wymieszaj dokładnie.

Gdy ciasto wystygnie, wylej na nie krem i połóż owoce na wierzch. Ciasto podawaj schłodzone.

Zobacz także: Tarta wiśniowa.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)