Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki
- kostkę masła
- cukier puder
- 4 łyżki wody
Na krem:
- owoce
- szklankę kwaśnej śmietany
- pół kg twarogu
- cukier puder
Przygotuj ciasto: posiekaj masło z cukrem nożem oraz wlej do niego wodę. Zagnieć wszystko i włóż do lodówki. Wyjmując z lodówki uformuj okrągły placek i wyłóż go do formy. Ponacinaj widelcem i piecz przez 10 minut w piekarniku.
W międzyczasie przygotuj krem: zmiksuj twaróg razem ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Jak powstanie gładka masa dodaj cytrynę i wymieszaj wszystko.
Jak ciasto zdąży wystygnąć wylej na nie krem oraz posyp wszystko owocami. Możesz posypać również cukier puder. Podawaj całość na stół schłodzone.
Zobacz także: Ciasta z warzywami.