Czy wiesz jak przygotować malinowy strudel?

Składniki: owoce, szklanka mąki oraz cukru, kostka masło, jajko i cynamon. Również potrzebujesz: 2 łyżki bułki tartej oraz szklankę wody i łyżeczkę octu. Do tego mąkę do posypania i szczyptę soli oraz cukier puder do posypania.

Wsyp mąkę z solą do miski i wymieszaj ocet z wodą. Wlej zalewę do mąki i zagnieć ciasto. Włóż kulę do lodówki.

W międzyczasie umyj i przygotuj owoce. Pokrój je i wymieszaj z cukrem oraz sokiem z cytryny i cynamonem. Rozwałkuj ciasto i posyp mąką. Rozciągnij je bardzo delikatnie.

Rozpuść całe masło i posmaruj połową ciasto. Następnie posyp bułką tartą i rozłóż owoce. Zwiń tak jak się zwija roladę oraz włóż do piekarnika. Piecz około godziny w 190 stopniach. Po wyjęciu posyp cukrem pudrem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)