Czy wiesz jak przygotować kakaowca?

Składniki: 100 g cukru, 100 g czekolady, 1/4 l mleka, 15 łyżek cukru, 12 jaj, 8 łyżek mąki, 4 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy, odrobina masła
/ 29.08.2010 18:23

8 białek ubić z 8 łyżkami cukru, dodać 8 żółtek, 6 łyżek mąki, 4 łyżki kakao.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy i upiec.

Ochłodzony tort przekroić na 2 części. Krem: pozostałe żółtka utrzeć z 7 łyżkami cukru, 2 łyżkami mąki, cukrem waniliowym, 1/4 l mleka i ubić na parzę.

Do ochłodzonej masy dodać pianę z 4 białek. Tort przełożyć kremem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)