Czy wiesz jak przygotować czekoladowo-kawowy tort?

Składniki: 700 g mielonych orzechów, 500 g cukru, kostka masła, 13 jaj, 5 łyżek mąki, 1/3 tabliczki czekolady, 1 łyżka mielonej kawy.
/ 30.08.2010 10:22

Utrzeć 10 jaj dodać 12 łyżek cukru. Do utartej masy dodać 350 g orzechów, 5 łyżek mąki, tartą czekoladę i łyżeczkę kawy.

Upiec oddzielnie 3 krążki.

Krem: w szklance wody rozpuścić 250 g cukru i ugotować gęsty syrop, 250 mielonych orzechów i dokładnie wymieszać. Wystudzoną masę utrzeć do białości z masłem i jednym jajkiem. Tort przełożyć kremem i posypać orzechami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)