Czy wiesz jak przygotować ciasto Fale Dunaju?

Ciasto: 1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 6 całych jaj,1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao.
/ 06.07.2010 22:08

Margarynę i cukier puder ucieramy.

Dodajemy 6 jaj i 1 1/2 szklanki mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia.

Wszystko razem ucieramy. Ciasto dzielimy na 2 części.

Jedną część ciasta mieszamy z 2 łyżeczkami kakao.

Białą część ciasta wyłożyć na blachę, a na nią część z kakaem. Piec ok 40 min w gorącym piekarniku.

Masa: Gotujemy budyń śmietankowy w 1/2 l mleka. Kiedy wystygnie ucieramy go z kostką margaryny i szklanką cukru. Masę wykładamy na ciasto i zalewamy polewą.

Polewa: Rozpuszczamy razem 2 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody i 1/2 kostki masła.