POLECAMY

Ciasto z delicjami

Białka ubić na sztywno , dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Składniki

  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • opakowanie kremu karpatka
  • 2 opakowania ciastek Delicji
  • 1 galaretka pomarańczowa ( galaretka według uznania)
  • 1 kostka masła
  • 0,5 litra mleka

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno , dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na formę do pieczenia. Piec w tem. 160-180 stopni około 30-40 minut ( zależy od piekarnika). Przygotowujemy krem Karpatka według przepisu na opakowaniu. Rozprowadzamy galaretkę.
Przełożenie ciasta: Biszkopt - krem - ciastka delicje - tężejąca galaretka.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)