Całuski malinowe

Pyszna przegryzka dla małego łakomczuszka.
Pyszna przegryzka dla małego łakomczuszka.

Całuski malinowe

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:
  • 2/3 szklanki mąki,
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 kostki miękkiego masła,
  • 2-3 łyżki konfitury malinowej,
  • 1/2 szklanki cukru pudru.
Etapy przygotowania

Przesiej mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia do średniej miski. W dużej misce utrzyj mikserem gładką masę z masła i cukru. Dodaj jajka i miksuj jeszcze przez chwilę. Wsyp do tego suche składniki (ze średniej miski) i zmiksuj. Przygotuj dwie blachy - nasmaruj margaryną (lepiej wyłożyć pergaminem). Wykładaj po łyżeczce ciasta na nasmarowane blachy w odstępach 3 cm. Piec w temperaturze około 200 stopni Celsjusza, przez około 8-10 minut. Gdy ciasteczka ostygną - przełóż po 2 ciasteczka konfiturą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Smacznego!

Celina Fręczko
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/9 lat temu
TYLKO NIE PISZE ILE JAJEK