Budyń serowo-brzoskwiniowy

W sezonie brzoskwiniowym dla dziecka od 12. miesiąca.

W sezonie brzoskwiniowym dla dziecka od 12. miesiąca.

Budyń serowo-brzoskwiniowy

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 300g tłustego twarogu,
  • 2-3 łyżeczki cukru,
  • 4 łyżki mleka,
  • szczypta cukru waniliowego,
  • 4 kromki chleba bezglutenowego,
  • 2 dojrzałe brzoskwinie.

Etapy przygotowania:

W dużej misce wymieszaj mleko, twaróg, cukier i cukier waniliowy. Na talerzykach przygotuj kromki bezglutenowego chleba. Na kromki i wokół nich nałóż masę serową. Kromki powinny być całkowicie zakryte. Na środku każdej porcji ułóż połówkę brzoskwini, wypukłą stroną do góry (brzoskwinie obierz ze skórki). Możesz całość posypać cynamonem.
Smacznego!


SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)