Bezy z malinami

Malinki zawierają błonnik oraz witaminki z grupy B.
/ 27.09.2010 10:10

Malinki zawierają błonnik oraz witaminki z grupy B.

Bezy z malinami

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 10 dag bez,
  • 40 dag malin,
  • cukier,
  • 2 szklanki śmietany (kremówki).

Etapy przygotowania:
Kremówkę schłodzić w lodówce. Następnie ubić na sztywną pianę. Najlepiej zrobić to mikserem. W czasie miksowania dodać 2-3 łyżeczki cukru. Wymieszać bezy z bitą śmietaną. Duże bezy można pokruszyć na kawałki. Układać warstwy bitej śmietany z bezami, przekładać malinami. Całość wstawić do zamrażarki na około 3 godziny. Schłodzone można nakładać do pucharków np. łyżką do lodów. Zamiast malin można użyć jeżyn lub jagód.
Smacznego!