Bananowo-jabłkowe cudo

Jajka ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia...
/ 07.07.2007 10:52

Składniki
4 jajka
175g margaryny
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki
1 łyż. proszku do pieczenia
2 jabłka
2 banany

Sposób przygotowania
Jajka ubić z cukrem na biała masę. Powoli dodawać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia . Margarynę roztopić a po ostudzeniu dodawać do masy delikatnie mieszając. Ciasto podzielić w proporcji 2:1. Wlać do formy  2/3 ciasta, na nie ułożyć jabłka pocięte w plasterki ( wcześniej obrane i usunięte gniazda nasienne). Na warstwę jabłek układamy pokrojone w plasterki banany. Na owoce wylewamy pozostałą 1/3 ciasta tak, aby dokładnie przykryło banany. Całość można posypać wiórkami kokosowymi.
Piec ok. 45 min w temp. 200C