POLECAMY

Babka ajerkoniakowa

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodawać po jednym jajku.

Składniki

 

 

  • 4 jajka

    Babka ajerkoniakowa

  • 2,5 szklanki kg mąki
  • 200 g margaryny
  • 200 g cukru
  • 1/2 szklanki ajerkoniaku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodawać po jednym jajku. Wlać ajerkoniak i po łyżce dodawać mąkę z proszkiem. Foremkę do babki wysmarować tłuszczem. Wlać ciasto. Piec w temp. 170 stopni ok. 45-60 minut

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/5 lat temu
jest super!!!!!!!!!