Babeczki z owocami

Jako polewę można wykorzystać rozpuszczoną czekoladę.
/ 18.12.2007 13:46
Składniki:
- 30 dag mąki
- 20 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- 2 żółtka
Na krem:
- 150 ml mleka
- 2 żółtka
- po łyżeczce cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej
- owoce suszone i kandyzowane

Przesianą mąkę posiekać z masłem, wbić żółtka, dodać cukier i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Zagotować mleko z cukrem waniliowym, żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Do żółtek wlewać powoli gorące mleko, przez cały czas ubijając krem na parze, aż zgęstnieje.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)