Babeczki kawowe

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i sól. Do likieru dodaj kawę...
/ 08.08.2007 15:53

Składniki
1,5 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
70 g orzechów laskowych (posiekanych)
szczypta soli
pól szkl. likieru kawowego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
jajko
0,5 szkl. cukru
1/3 szkl. oleju
0,5 szkl. jogurtu kawowego

Sposób przygotowania
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i sól. Do likieru dodaj kawę. Ubij jajko z cukrem, olejem i jogurtem i alkoholem wymieszanym z kawą. Wsyp mąkę z dodatkami, energicznie zamieszaj. Ciasto nałóż do przygotowanych foremek, piecz 20 - 25 minut w temperaturze 200 stopni. Rozpuść torebkę czekoladowej polewy, polej wystudzone babeczki, udekoruj orzechami.