Zupa z bakłażanem

Zabielić jogurtem, posypać natką, podawać z grzankami.
/ 31.10.2005 10:56
 
25 min, 4 porcje
Porcja 140 kcal

Składniki
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- pietruszka
- marchew
- 4 pomidory
- 20 dag pieczarek
- bakłażan
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- 100 ml jogurtu naturalnego
- natka
- 2 ząbki czosnku

Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrać, ziemniaki pokroić w kostkę,
warzywa zalać 2 l zimnej wody, gotować 5 min,
pieczarki pokroić na plasterki, zrumienić, dodać kawałki bakłażana, przesmażyć, dodać do wywaru, zagotować,
pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, wyciąć stwardniałe kawałki, pokroić w kostkę,
dodać do zupy razem z posiekanym czosnkiem, gotować 10 minut,
przyprawić, rozlać do talerzy, zabielić jogurtem, posypać natką, podawać z grzankami.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)