Zapiekana papryka

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 4 duże papryki
- 40 dag fety
- 4 kromki czerstwego chleba
- 20 dag pomidorków czereśniowych
- 5 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
- 4 łyżki oliwy
- 2–3 ząbki czosnku
- 2–3 łyżki pesto ze słoika
- 2 łyżki listków bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Warzywa umyj. Ze strąków papryk odetnij wierzchy z ogonkiem, wydrąż pestki ze środka. Odkrojone wierzchy pokrój w drobną kosteczkę. Pomidorki porozcinaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w cienkie plasterki.

2. Kromki chleba natrzyj przeciętymi ząbkami czosnku, pokrój w kosteczkę, zrumień na oliwie.

3. Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z przygotowanymi czosnkowymi grzankami, pomidorami, oliwkami i pokrojoną papryką. Dodaj pesto oraz listki bazylii. Farsz dopraw solą i pieprzem.

4. Napełnij nim strąki papryki. Każdą paprykę zawiń w pergamin, ustaw w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 20–30 minut w temp. 200st.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)