Tacos wegetariańskie

Na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty, a następnie napełniamy warzywnym farszem i polewamy dressingiem.

Składniki:
- 5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką
- 1 puszka 250g czerwonej fasoli
- 1 puszka 250g pomidorów bez skórki
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy
- tacos, chrupkie kukurydziane tortille
- 200g śmietany, może być jogurt
- przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki słodkiej wszystko do smaku

Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości, na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę, odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie).
Dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje.
Na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek, wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty.
Dressing mieszamy ze śmietaną, zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille.
Na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty, a następnie napełniamy warzywnym farszem i polewamy dressingiem.


Autor: Joanna Gutowska z Ząbek

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)