Sylwestrowy deser

Silnie schłodzić, udekorować porzeczkami lub innymi owocami.
/ 16.03.2006 16:57
 
15 min, 6 porcji
1 porcja 150 kalorii

Składniki:
- 400 ml wina musującego (najlepiej półwytrawnego lub wytrawnego)
- 1 łyżka żelatyny
- 100 ml słodkiego białego wina
- 4 łyżki cukru
- 10 dag mrożonych porzeczek

Porzeczki rozłożyć do 6 szklanych pucharków, posypać łyżką cukru,
żelatynę i resztę cukru rozpuścić w podgrzanym słodkim winie, przestudzić,
wlać do silnie schłodzonego wina musującego, wymieszać trzepaczką lub mikserem, aż powstanie piana,
przelać do kieliszków z porzeczkami, wstawić do lodówki na 1 godz.,
silnie schłodzony deser wyjąć, udekorować porzeczkami lub innymi owocami.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)