Selerowe łódeczki z pastą

Przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.
/ 20.03.2006 13:26
 
Składniki:
- 6 grubych łodyg selera naciowego
- 15 dag twarogu chudego lub półtłustego
- 3 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- pół pęczka natki pietruszki
- kilka rzodkiewek

Łodygi selera dokładnie umyć w zimnej wodzie, odciąć końce, każdą przekroić w poprzek na połowę, twarożek zmiksować ze śmietaną na jednolitą, kremową masę,
przyprawić do smaku solą i pieprzem,
natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać, wycisnąć z niej sok, wymieszać z połową masy serowej,
do szprycki nałożyć białą masę, wycisnąć ją do połowy selerowych łódeczek,
szpryckę napełnić zieloną masą serową, wycisnąć ją do pozostałych selerowych łodyg,
przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)