Sałatka z bobu i mięty

Polać oliwą z oliwek połączoną z sokiem z cytryny.

dla 4-6 osób

Składniki:
- 3 rodzaje sałaty po 1/2 główki
- pęczek młodej marchwi
- 10 rzodkiewek
- 6 świeżych pieczarek
- 1 zielony ogórek
- 100 g gotowanego bobu
- opakowanie sera feta
- 10 pomidorków koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- pęczek świeżej mięty
- 200 ml oliwy z oliwek
- sok z dwóch cytryn

Sałatę wypłukać w zimnej wodzie, porwać na drobne kawałki, ułożyć w misie lub na talerzu.
Marchew, rzodkiewki, pieczarki i ogórek pokroić w paski. Bób obrać, dodać do reszty
składników. Wszystko wymieszać z sałatą, posypać serem feta pokrojonym w kostkę, szczypiorkiem i pomidorkami. Przybrać świeżą miętą. Polać oliwą z oliwek połączoną z sokiem z cytryny.

Katarzyna Likus, Kuchnia najlepsza pod słońcem, Edipresse Polska SA, Warszawa 2004

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)