Przystawka ze szparagów

Sosem polać przystawkę, udekorować natką.<br>
/ 13.05.2009 13:26
Składniki:
- 40 dag świeżego koziego serka twarogowego
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
- 2 łyżki żelatyny
- pęczek zielonych szparagów
- 2 łodygi rabarbaru
- cukier do smaku
- natka pietruszki

Szparagi ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, podgrzewać do rozpuszczenia, ostudzić, śmietanę wymieszać z serkiem, przyprawić solą i pieprzem, szparagi pokroić na kawałki długości 4–5 cm, wyłożyć nimi miseczki, serek wymieszać z żelatyną, wyłożyć na szparagi, zastudzić, rabarbar pokroić na kawałki, wrzucić do rondelka, podlać wodą, dodać cukier, dusić 10 min., sosem polać przystawkę, udekorować natką.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/09.03.2013 09:44
Niedobre Fuuuu