Dorsz w paski

Ziołami obsypać rybę z obu stron.
/ 11.10.2006 09:36

Porcja 343 kcal. Dla 4 osób

Składniki:
- 75 dag dorsza (może być także mintaj lub morszczuk)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- cytryna
- łyżka musztardy
- zioła (estragon, bazylia, cząber)
- sól

Przygotowanie
1. Rybę umyj, a następnie osusz (najlepiej papierowym ręcznikiem). Podziel ją na porcje równej wielkości.
2. Musztardę utrzyj z oliwą, solą i sokiem z cytryny. Posmaruj tym rybę, posyp ziołami, odstaw na 15 min.
3. Piecz dorsza na ruszcie po 5 min z każdej strony. Podawaj z szaszłykami z owoców.

Rada: Do posmarowania ryby musztardowym sosem najlepiej użyć dość dużego pędzelka: zostanie wtedy pokryta równą warstwą. Ziołami trzeba obsypać rybę z obu stron.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/13.10.2006 13:28
Calkiem smacznie brzmi ten przepis :-) Jutro go wyprobuje :-) Mniam...