Przepis na kanie

anita2
napisał/a: anita2 2009-09-14 13:47
Czy oprócz kani w panierce - istnieją jakieś inne potrawy z kanią w roli głównej?
napisał/a: ~gość 2009-09-23 01:59
Możesz smażyć na blasze bez panierki, ew grillować na tackach (trochę przywiera). Możesz zrobić wszystko to co z innymi grzybami, ale kań po prostu szkoda. Mało jest tak dużych grzybów, które by były tak duże, mięsiste i soczysta jako kotlety. Przynajmniej mnie zawsze tak ojciec tłumaczył.
napisał/a: ~Pyza 2009-10-02 16:11
takie już opanierowane kanie można zalać zalewą octową z dodatkiem cebuli i odstawić na 2-3 dni; można na zblanszowane duże kanie nałożyć farsz z uduszonych grzybów, złożyć na pół, opanierować i usmażyć; małe, jeszcze nie rozwinięte kapelusze można marynować; można kanię pokroić w paski i zrobić a'la flaczki...
napisał/a: ania4321 2009-10-08 10:27
Te faszerowane grzybami to dobry pomysł, ale mi slinka pociekła... Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów było...
napisał/a: ~gość 2010-09-17 09:27
ania4321 napisal(a): Te faszerowane grzybami to dobry pomysł, ale mi slinka pociekła... Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów było...

Ale teraz jest duzo...moj maz troche przesadzil..he he he
napisał/a: ~gość 2010-09-17 09:28
~gość napisal(a):
ania4321 napisal(a): Te faszerowane grzybami to dobry pomysł, ale mi slinka pociekła... Szkoda, że w tym roku tak mało grzybów było...

Ale teraz jest duzo...moj maz troche przesadzil..he he he






Poza tym uwazam ze tradycyjny sposob na kanie jest najlepszy !!!!!!!!!!