Kazari Sushi (Sushi Ozdobne) 16.V.2009 Warszawa!
napisał/a:
masala2
2009-04-15 08:52
Konserwatorium - Kazari Sushi (Sushi Ozdobne) - prowadzenie Matayoshi Haraguchi
Sushi jest potrawą z niezwykłymi tradycjami, od ponad dwóch tysięcy lat, udoskonalano metodę jego przygotowania, tworzono nowe formy i techniki. Przez stulecia japońscy kucharze prześcigali się w mistrzostwie wykonywania form tradycyjnych i tworzeniu nowych. Pracowali tak długo i ciężko, z godnym najwyższego szacunku poświęceniem, że imiona niektórych z nich zapisały się w annałach historii. Dzięki takim kucharzom jak Matsumoto Yoshichii, Shinichiro Mashita, Yohe Hanaka, Hisaji Imada - sushi ze zwykłego jedzenia stało się sztuką.
Dziś firma Masala - Smaki Świat, chce Państwa zaprosić abyście przyłączyli się do tego szlachetnego wyścigu. Pod kierunkiem Japońskiego mistrza, poznacie tajniki tworzenia najwyższej i najtrudniejszej grupy sushi - Kazari Sushi czyli sushi ozdobnego.
Wiedza którą zdobyliście na wcześniejszych kursach lub pracując sami w domu, jest już bardzo duża, zaś podstawowe formy zapewne wykonujecie bez najmniejszego problemu, nadszedł więc czas, abyście zmierzyli się Państwo z nowym wyzwaniem i zdobyli kolejny poziom wtajemniczenia. Zapraszamy zatem do udziału w kolejnym kursie kulinarnym.
Kurs poprowadzi Matayoshi Haraguchi - japoński mistrz kulinarny, specjalista kuchni japońskiej, miłośnik kuchni polskiej i włoskiej. Pracował, jako szef kuchni,w wielu krajach (min. Polsce, Niemczech, Włoszech, Japonii). W Polsce współtworzy menu wielu znanych sushi barów, prowadzi kursy kulinarne dla kucharzy z zakresu kuchni japońskiej.
Konserwatorium obejmuje szeroki zakres pracy praktycznej i bogaty materiał teoretyczny. W trakcie szkolenia stworzycie Państwo 4 skomplikowane formy Kazari Sushi:
1. Maki - Kwiat Wiśni
2. Sushi Blokowe - Formuła 1 (autorska forma Matayoshi Haraguchi)
3. Temari - Kwiat Wiśni
4. Sushi układane - kwiat lukrecji
Cześć teoretyczna przeprowadzona zostanie w formie panelu dyskusyjnego, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą oraz prezentować swoje umiejętności. W trakcie kursu będziemy wspólnie rozwiązywali Państwa problemy, omawiali najtrudniejsze nawet zagadnienia i rozkładali na części pierwsze skomplikowane techniki.
Czas trwania szkolenia: około 3-4h.
Grupa: 10-15 osób.
Agenda
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew.
Termin: 16 maja 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
* Wykład o Kazari Sushi
* Omówienie surowców
* Pokaz przygotowania w wykonaniu trenera
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)
Więcej informacji na stronie http://www.masala.com.pl
Cena 200zł
Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.
Sushi jest potrawą z niezwykłymi tradycjami, od ponad dwóch tysięcy lat, udoskonalano metodę jego przygotowania, tworzono nowe formy i techniki. Przez stulecia japońscy kucharze prześcigali się w mistrzostwie wykonywania form tradycyjnych i tworzeniu nowych. Pracowali tak długo i ciężko, z godnym najwyższego szacunku poświęceniem, że imiona niektórych z nich zapisały się w annałach historii. Dzięki takim kucharzom jak Matsumoto Yoshichii, Shinichiro Mashita, Yohe Hanaka, Hisaji Imada - sushi ze zwykłego jedzenia stało się sztuką.
Dziś firma Masala - Smaki Świat, chce Państwa zaprosić abyście przyłączyli się do tego szlachetnego wyścigu. Pod kierunkiem Japońskiego mistrza, poznacie tajniki tworzenia najwyższej i najtrudniejszej grupy sushi - Kazari Sushi czyli sushi ozdobnego.
Wiedza którą zdobyliście na wcześniejszych kursach lub pracując sami w domu, jest już bardzo duża, zaś podstawowe formy zapewne wykonujecie bez najmniejszego problemu, nadszedł więc czas, abyście zmierzyli się Państwo z nowym wyzwaniem i zdobyli kolejny poziom wtajemniczenia. Zapraszamy zatem do udziału w kolejnym kursie kulinarnym.
Kurs poprowadzi Matayoshi Haraguchi - japoński mistrz kulinarny, specjalista kuchni japońskiej, miłośnik kuchni polskiej i włoskiej. Pracował, jako szef kuchni,w wielu krajach (min. Polsce, Niemczech, Włoszech, Japonii). W Polsce współtworzy menu wielu znanych sushi barów, prowadzi kursy kulinarne dla kucharzy z zakresu kuchni japońskiej.
Konserwatorium obejmuje szeroki zakres pracy praktycznej i bogaty materiał teoretyczny. W trakcie szkolenia stworzycie Państwo 4 skomplikowane formy Kazari Sushi:
1. Maki - Kwiat Wiśni
2. Sushi Blokowe - Formuła 1 (autorska forma Matayoshi Haraguchi)
3. Temari - Kwiat Wiśni
4. Sushi układane - kwiat lukrecji
Cześć teoretyczna przeprowadzona zostanie w formie panelu dyskusyjnego, w trakcie którego będziemy wymieniać doświadczenia, dzielić się wiedzą oraz prezentować swoje umiejętności. W trakcie kursu będziemy wspólnie rozwiązywali Państwa problemy, omawiali najtrudniejsze nawet zagadnienia i rozkładali na części pierwsze skomplikowane techniki.
Czas trwania szkolenia: około 3-4h.
Grupa: 10-15 osób.
Agenda
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47A koło stacji Metra Służew.
Termin: 16 maja 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 15.30)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
* Wykład o Kazari Sushi
* Omówienie surowców
* Pokaz przygotowania w wykonaniu trenera
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)
Więcej informacji na stronie http://www.masala.com.pl
Cena 200zł
Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w poniższym formularzu "Zaproszenie Dla:" prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie wyślemy pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.