jakie potrawy na chrzciny?jakieś propozycje?
napisał/a:
annaherda26
2010-05-03 20:10
napisał/a:
szalonakisia_1
2010-05-03 20:18
kotlety zwijane z serem i szynką, udka i nogi z piekarnika, bigos, strogonow, różne sałatki, barszcz czerwony, rosół, kotlety schabowe, paszteciki, kapuśniaczki
napisał/a:
iwa643
2010-05-03 20:44
roladki z szynki w galarecie z 3 rodzaje sałatki, udka smażone ,bigosik, koreczki,
napisał/a:
Joanna_Tiana
2010-05-03 21:48
rosół lub flaki,schabowe i ziemniaki,udka smażone lub ryba
napisał/a:
agneszakrzewska
2010-05-03 22:55
ROSÓŁ,KURCZAK PIECZONY ,SCHABY,DEWOLAJE,SAŁATKI,GEROS,PRZEKĄSKI ,CIASTO
napisał/a:
iskierka1
2010-05-04 00:20
Ja miałam chrzciny synka tydzień temu. Był na obiad rosół, a na drugie kluski i ziemniaki i trzy rodzaje mięs. Schab, piersi z kurczak,devolaj. Póżniej była kawa i ciasta. Oprócz tego miałam jeszcze flaczki i strogonow, gołąbki a na koniec pieczone udka z frytkami. Na to danie najbardziej czekały dzieci, Oprócz tego sałatke warzywną, wędline jajka faszerowane.
napisał/a:
aredzimska
2010-05-04 12:09
ja robiłam w knajpce - nie pomieściliby się wszyscy w domku ;). była zupka(rosół) 3 rodzaje mięsa, ziemniaki, ryż, frytki, zestaw surówek i gotowane warzywa. ciasto i tort, lody ;). i po południu barszczyk z pasztecikiem na odchodne ;))))
napisał/a:
marycha913
2010-05-04 17:43
proponuje na obiad rosol lub flaczki na drugie danie ziemnaiki z devolajem kotlety z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami zwykly kotlet schabowy na wierzch polozyc plasterek ananasa z puszki i na to plasterek serz zółtego na deser lody,tort pozniej udko pieczone z frytkami bigos kluski śląskie z sosikiem
napisał/a:
justyna2712
2010-05-06 19:14
Ja niedawno robiłam chrzciny,a że akurat wypadły w święta to na obiad podałam flaki,potem tort,ciasto,kawa.za około 2 godz bigos wraz z udkami pieczonymi w piekarniku z pieczrkami duszonymi,a na koniec barszczyk czerwony z pasztecikami.Oczywićie na stole były przystawki:sałatka gross,warzywna,z ananasem i szynką oraz z ananasem i kurczakiem,różnego rodzaju mięsa pieczone.