"Smakuj życie" - premiera książki Marioli Bojarskiej-Ferenc

Mariola Bojarska-Ferenc fot. Jacek Bonecki
Najnowsza książka Marioli Bojarskiej-Ferenc to przewodnik po zdrowej i smacznej kuchni.
14.10.2016 10:50
Mariola Bojarska-Ferenc fot. Jacek Bonecki
Mariola Bojarska-Ferenc w kilku prostych krokach przybliża zasady prawidłowego odżywiania i podaje proste przepisy na zdrowe dania na każdą okazję. Książka "Życie ma smak" stanowi uzupełnienie autorskiej kolekcji dziennikarki. To też osobista relacja z odkrywania i zapamiętywania smaków życia. Tytuł ukazał się 12 października nakładem Edipresse Książki.
 

O książce

Mariola Bojarska-Ferenc w swojej najnowszej książce "Życie ma smak" pokazuje własną osobistą drogę i doświadczenia, dzięki którym stała się smakoszem życia i koneserem zdrowego odżywiania. Autorka nie ma wątpliwości, że jedzenie ma ogromny wpływ zarówno na naszą sylwetkę, zdrowie jak i kondycję psychiczną. W zależności od tego co zjemy, możemy czuć się wyczerpani lub pełni energii. Codzienne nawyki żywieniowe często decydują o tym, czy dożyjemy w zdrowiu późnej starości i jaką będziemy mieli wtedy formę. Autorka zdradza także potrawy ze swojego rodzinnego domu, dania egzotyczne zaczerpnięte z kuchni świata, oraz te, które warto po prostu jeść dla zdrowia i urody. "Życie ma smak" to nie tylko zestaw ponad stu przepisów, ale także zbiór cennych podpowiedzi, przeznaczonych zarówno dla osób mniej, jak i bardziej aktywnych fizycznie. Jednak najwięcej skorzystają właśnie prawdziwi smakosze – wystarczy zajrzeć w spis treści, by się przekonać, że autorka zaprasza nas do suto zastawionego stołu.  

O autorce

Mariola Bojarska-Ferenc, dziennikarka  i trenerka fitness. Autorka ponad 2000 programów telewizyjnych promujących zdrowy styl życia, wielu książek i płyt DVD z ćwiczeniami. Uczestniczka ponad 40 kongresów amerykańskich organizacji IDEA i ECA zajmujących się rozwojem zdrowia i fitnessu .Promocja zdrowia jest jej życiową misją.

Książka "Życie ma smak" jest przeznaczona dla czytelników w każdym wieku!

 

Na podstawie materiałów prasowych