Czego będziecie potrzebowali?
4 liście kapusty pekińskiej
1 papryka, najlepiej czerwona
Mała puszka fasolki Mung
1 dymka
Imbir, cukier, kolendra
Sos sojowy, sos sambal (1 łyżeczka), olej sezamowy, olej ryżowy
Zobacz także: Kuchnia według Feng Shui
Jak przygotować?
Przygotowanie tej sałatki nie będzie wymagało od Was specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy, że kapustę, paprykę i dymkę pokroicie na drobne kawałki. Wszystko przesypcie do dużej miski. Dodajcie odsączone kiełki fasoli. Następnie dodajcie odrobinę sosu sojowego, 1 łyżeczką sosu sambal oraz odrobinę oleju ryżowego. Doprawcie do smaku imbirem, cukrem i kolendrą.
Sałatka powinna marynować się przez około 40 minut do godziny maksimum. Potem można ją podawać!