Czy wiesz jak wręczać napiwki?

Kończąc kolację w restauracji zawsze myślisz o tym samym - ile dać, czy dać i komu dać napiwek. Przeczytaj poniższe wskazówki, a będzie ci łatwiej.
/ 18.10.2017 14:46

Wybierz restaurację, w której ceny są dla Ciebie odpowiednio wysokie. Upewnij się, że nie będziesz zaskoczony, gdy kelner przyniesie ci rachunek. Twój napiwek powinien wynosić nie mniej niż 15% wartości rachunku.

Jeśli poziom usług był niski, nie jest zasadne, aby wynagradzać kelnera. Jeśli jednak obsługa była na właściwym poziomie, pozostaw odpowiednią kwotę.

Przede wszystkim zadbaj o odpowiednią komunikację z kelnerem / kelnerką. Nie możesz obwiniać kelnera o zimne danie, gdy już je zjadłeś. Powiedz o tym wcześniej, a na pewno będzie chętny wysłuchać wszelkich uwag i przynieść ci odpowiednie danie.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)