Rober Sowa poleca: Sałatka gruszkowa z koprem włoskim

Z pikantnym serem pleśniowym, słodkimi truskawkami i wybornymi, chrupiącymi orzechami
/ 12.04.2012 06:22

Sałatka gruszkowa z koprem włoskim

Przygotowanie ok. 20 min
Porcja ok. 280 kcal
Koszt porcji  ok. 6,50 zł

Przepis na 2 porcje:
- 2 gruszki
- bulwa kopru włoskiego
- główka strzępiastej czerwonej sałaty (lollo rosso)
- 3 dag uprażonych orzechów nerkowca
- 10 dag dowolnego sera pleśniowego pokrojonego w kostkę
- 2 truskawki
- kilka gałązek świeżego tymianku

Sos:
- 5 dag sosu włoskiego do sałatek w proszku
- łyżka czerwonego kremu balsamicznego
- 150 ml oliwy z oliwek
- 2 drobno posiekane szalotki

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)